sreda, 24. april 2013

Danes za kosilo: "Pospravimo hladilnik"

Če je Ana popoldne v službi, je ponavadi tako, da me čaka na pol pripravljeno kosilo. Jaz si ga samo dokončam - pogrejem, da je toplo, solato začinim itd.

Najbolj veselim se tistih dni, ko me ne čaka nič. Takrat se ponavadi - igram "Pospravimo hladilnik". Pregledam in dobro preverim vsebino hladilnika, zmrzovalnika ter "špajz" omare. Nato pa začnem v glavi premlevati kombinacije, ki mi jih omogočajo "najdene" sestavine. Tudi danes je bil tak dan. In kaj mi je uspelo?

Na segrete ocvirke sem dal na tanke lističe narezano čebulo. Malo sem jo popražil. Dodal sem na (približno) 3mm široke rezance narezan por. Ker je bil slednji v zmrzovalniku, sem vse skupaj pražil tako dolgo, da je zmanjkalo izločene tekočine. Dodal sem na drobne koščke narezan sušen paradižnik, vložen v olju (kot sem kasneje ugotovil, bi moral v tej fazi postopka dodati še nariban strok česna). Malo sem še prepražil. Dodal sem samo toliko razžvrkljanih jajc, da so rahlo povezala čebulo, por in paradižnik. Pražil sem še tako dolgo, da so jajca zakrknila. Pred serviranjem sem potresel z nekaj zrnci piranskega solnega cveta. Poleg je bil tris zelenih solat (kitajsko zelje, ledenka, kristalka) s češnjevim paradižnikom in dva kosa Mercatorjevega kruha Dolenc.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar je vedno dobrodošel !

Skupno število ogledov strani