četrtek, 9. februar 2012

Šmorn

Evo, mislim da mi v življenju še nikoli ni bilo potrebno speči šmorna aka carskega praženca. Ali pa - mogoče - da sem ga enkrat, dvakrat - a že pred davnimi, davnimi časi. Za devetimi gorami in devetimi vodami ter pred devetimi Lidli, Špari, Hoferji.
No, in danes, ko pridem domov, me čaka že pripravljeno testo za šmorn. Vedno je šmorn pekla Ana - danes je popoldne v službi - in posledično ne vem, koliko časa se peče in na kakšni jakosti. Sej sm biu zmeri zroun, ampak zdle ne vem natančno.
Ni problem, saj je internet poln informacij. Grem brskat, grem explorat, grem guglat - itak da bom dubu informacijo, ki jo iščem.
Bemu mast (všečna kombinacija besed, ki jo je kricac zapisal na Twitterju) nč nisem našel. Samo navodila v stilu ... ko je na eni strani pečen, ga obrnemo ... Nikjer informacije na kako močnem "ognju", vsaj približno koliko časa. Saj iz teh dveh podatkov se pa že da delati kalkulacije razmerij med temperaturo in časom. Lupčki zlati kuharčki oz. pisci receptov: če jaz dno ponve oblijem z oljem, segrejem, vlijem testo in pečem na indukciji na stopnji 9 - imam čez minuto in pol zažgan podn, na vrhu pa še surovo in če to potem obrnem ter pečem minuto in pol - ne ne - mislim, da bi že prej prišlo v fazo neokusnosti. In bo vsak skomignil z rameni - ah tako pač ne. Dajte prosim drugič vsaj okvirno opredeliti čas in temperaturo. Za mene - cepca. OK?
In - koliko časa sem ga pekel, da je bil ravno pravšen? Ha, ha, evo, tudi jaz sem πzda, pa bom takole - natančno - opredelil: ko je po eni strani zlato rumeno zapečen, ga obrnemo in ga še po drugi strani zlato rumeno zapečemo.
Pa dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar je vedno dobrodošel !

Skupno število ogledov strani