sreda, 4. junij 2008

Vedno imam slabo vest ...

... ko si doma pripraviva kakšno specialno kosilo, kar sama, brez da bi šla v restavracijo.
No, na primer včeraj je padla meni dobra kombinacija: na električni žar plošči pečena orada (na čisto malo margarine, diagonalno zarezana, začimbi: sol in Kotanyi za ribe, svetovni okus), v piskru pa mešana pražena zelenjava: čebula, sveža zelena paprika, sveža rdeča paprika, sveža rumena paprika (lepa barvna kombinacija), bučke, paradižnik, česen, sol, sladkor, malce vina (začel sem se držati nasveta: tisto vino, ki ti je dobro za pitje, je tudi dobro za kuhanje, zatorej ne kuhaj s kakšno čvajtiko od vina), pa to vse skupaj do nekje al dente pražim.
Potem pa na krožnik, zraven pa polnozrnat kruh, jooooooj. Pri takšnih specialkah ponavadi ni potrebno pomivanje krožnika!
Še zdaj ne vem, zakaj imam slabo vest, ker ne dam zaslužit oštariji, ali zaradi ljudi, ki si žal (čedalje bolj) tega ne morejo privoščiti ?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar je vedno dobrodošel !

Skupno število ogledov strani